Meer dan 10 jaar helpen wij bedrijven hun financiële en branding doelstellingen te bereiken. Onum is een waarden-gedreven SEO bureau toegewijd.

CONTACTEN
Cadeaux The Luxury Box

Voordelen van relatiegeschenken voor het bedrijf

Hoe kiest u het ideale relatiegeschenk en tegen welk budget?

Denk aan opvallen door een cadeau voor de dames en een voor de heren aan te bieden. Dit gebaar wordt door de werknemers zeer op prijs gesteld. U kunt hen ook een keuze geven, of een interne enquête aanbieden als u liever voor een uniek product kiest.

Wat het budget betreft, zullen ongewone relatiegeschenken zeker meer kosten dan sleutelhangers of mokken. Evenzo ontvangen leidinggevenden, afhankelijk van het bedrijf, niet dezelfde relatiegeschenken als werknemers. Hiervoor is een groter budget nodig. Reken op enkele euro's voor een klassiek product en tot enkele honderden euro's als u meer prestigieuze producten kiest (horloges, tablets, weekends, enz.).

Waarom is het de moeite waard om relatiegeschenken aan te bieden?

De voordelen zijn talrijk. Het zou zonde zijn een dergelijk voordeel te missen, zowel in termen van ethiek als van relaties. Hier volgt een overzicht van de positieve gevolgen van relatiegeschenken.

Relaties onderhouden

Relatiegeschenken zijn een manier om loyaliteit op te bouwen bij klanten en partners. Zij worden vaak ervaren als een aangename en welkome beloning.

Kosteneffectieve reclame

Relatiegeschenken zijn een kans om een geweldige publiciteitsstunt uit te halen zonder enorme bedragen uit te geven. Het aanbieden van een agenda, een herbruikbare waterfles of een isothermische mok met het logo van het bedrijf kan immers zichtbaarheid genereren.

Vergeet niet dat relatiegeschenken ook buiten de werkplek kunnen circuleren. Een duurzaam geschenk kan dagelijks worden gebruikt en geeft u dus gratis publiciteit. Als u bijvoorbeeld een laptoptas geeft aan al uw verkoopmedewerkers, zullen sommigen van hen die ook tijdens hun vakantie of in het weekend gebruiken. Het imago van de onderneming zal dus breder verspreid worden dan de bedrijfsomgeving.

Markeren van belangrijke gebeurtenissen

Veel mensen denken dat het einde van het jaar het beste moment is om een relatiegeschenk te geven. Dit is misschien het beste moment, maar er zijn nog andere belangrijke data in het jaar die ook het overwegen waard zijn. Heb je net een contract getekend met een cliënt? Geef hen een geschenk om uw professioneel partnerschap te symboliseren. Een klein cadeautje voor de verjaardag van elke werknemer wordt ook zeer gewaardeerd!

Bewijs dat je op de hoogte bent

Relatiegeschenken beperken zich vaak tot een doos pralines, een fles wijn of champagne, een mok, een pen, een dagboek, enz. Denk buiten de kaders. Door te innoveren onderscheidt u zich niet alleen van de concurrentie, maar laat u ook zien dat u een modern bedrijf bent!

Profiteer van belastingvoordelen

In bepaalde specifieke gevallen kunnen relatiegeschenken worden opgenomen in de fiscaal aftrekbare kosten. Zij moeten worden gegeven in het belang van de vennootschap en de waarde ervan mag niet onevenredig zijn ten opzichte van het aantal werknemers en de resultaten van de vennootschap of de partner aan wie zij worden gegeven.

Goed om te weten: als het totale bedrag van relatiegeschenken hoger is dan € 3.000, moeten ze worden aangegeven bij de belastingdienst. Dit geldt niet voor promotieartikelen met een eenheidswaarde van minder dan € 69 inclusief BTW per ontvanger per jaar.

Auteur

De Luxe Doos

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *